We are proud to share with you photos of our recently awarded Regional – which includes Pennsylvania through Maine – and Local – Bucks and Montgomery Counties – NARI (National Association of the Remodeling Industry) CotY (Contractor of the Year) award for a Bathroom!  And the story behind it…

When our Clients moved to Pennsylvania from another country, they knew they would be missing their family, and knew they would want visiting family members to have a place to stay in their home.  Since visits would typically be longer than just weekend, our Clients wanted to turn a first-floor Office space and Powder Room into a Guest Bedroom and Bathroom which would keep their Guests comfortable and give them their own getaway space for their extended stays.

Re-work Hardwood floors                                                                      

When we began the project, our team had to re-work the hardwood floors because of the existing angles of the doorways.  Our goal was to create seamless flooring.  The re-design also provided added space in both the Bedroom and Bathroom.                                                                                                                                                                                








Keeping the Bathroom Accessible to Everyone                                          


Since this Bathroom is also the only Bathroom on the main floor, it had to be accessible to everyone.  Our Clients wanted their Guests to have access directly from their Bedroom but didn’t want to take up wall space by using a traditional door.  We chose a pocket door with a mirror mounted on the Bedroom side, giving their Guests a full-length mirror, and at the same time, creating the illusion of a larger room.


Floating Vanity                                                             

Our Clients wanted the stone vanity top to appear as if it were floating from the wall.  To make this happen, the fabricators had to match the pattern in the top of the stone and wrap the pattern down the apron on the front and side of the floating vanity top.  To hold it in place, we used concealed custom-made steel brackets mounted to the wall studs for support.  The floating vanity creates a clean design that allows the floors to continue throughout the entire Bathroom.


Custom Made Barn Doors                              

As part of the Bathroom renovation, our Clients wanted custom-made barn doors on the Bathroom entrance that would match their fireplace mantel in the adjacent Great Room.  We used poplar wood for the barn doors and stained them the same color as the Client’s fireplace mantel. The barn doors added the functionality our Client was looking for, and the matching stained wood tied them into the fireplace mantel combining them into the overall room design.  The beautiful custom-made barn doors added a rustic touch to our Client’s contemporary modern style.



Our Clients are extremely pleased with their new Guest space for their visiting family members.  And it was smiles all around when we were announced the winners!